MAHARATU RAFIDAH MOHAMAD

SEMUANYA UNTUKMU

SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI MAHARATU RAFIDAH MOHAMAD. SEMOGA GEMBIRA HENDAKNYA DAN SEMUANYA UNTUKMU.

Tuesday, 17 February 2015

AKTIVITI BLOG : MENCIPTA LOGO RASMI BLOG MAHARATU

Sebenarnya, aktiviti ini adalah aktiviti mengejut dan tidak terduga. Ia berlaku secara mendadak, apabila Maharatu duduk bersama dengan kengkawan yang semuanya adalah lelaki. hehehehe... tak tahulah kenapa best friend Maharatu semuanya lelaki sejak kat U lagi? Susah nak jelaskan. Kengkawan perempuan memang ada, tapi taklah seakrab dengan mereka-mereka semua ini. Dan waktu kita duduk bersama tempoh hari, hanya dua orang sahaja kengkawan tak join tapi duduk sembang kat Whatsapp, jadi boleh diterima sebagai duduk sama jugalah. Yang sorang duduk kat Jepun dan sorang lagi duduk kat Kuching. Anyway, berbalik kepada aktiviti mengejut dan tidak terduga ini, maka timbullah cerita nak buat logo blog ini. Maharatu kata, tak payahlah, sebab, blog ini jarang sangat nak updated cerita bagai. Tetapi, keinginan dorang yang terlajak laris tuh, so, maka terhasillah, logo-logo yang boleh dikatakan superb dan ada juga yg lucu. Anyway, dalam beberapa logo tersebut, satu telah mendapat undian, dan logo rasmi blog ini akan digunakan apabila ada sesuatu updated nanti. Jom, kita tengok logo-logo tu, macam mana. Nak nilai sendiri pun tak apa...

Logo Pertama dari A.Redha a.k.a Royal Dewana Dewata. (simple dan menarik...)

Logo Kedua dari Mohd Ikhsan Lastprem. (Ramai juga yg dah buat mcam ini, cantik tapi color kuning, tak minatlah... hehehe...)

Logo Ketiga dari Zain A.M a.k.a Love Royal Heaven. (Maharatu tengok, cantik juga yang ini... :))

Logo Keempat dari Bastam a.k.a Love Maharatu FUNclub. (Macam logo kedai butik...)

Logo Kelima dari Richard Jumint. (Akan cantik apabila berada di atas bangunan... heheheh...)

Logo Keenam dari Raymond Annady Jumint Abdullah. (Ni kawan duduk kat Kuching. Tulisan tu, Maharatu suka sangat tetapi kurang warna lah...)

Ah... ini dia yang telah menambat hati semua termasuk Maharatu sendiri. Inilah Logo Rasmi yang menjadi pemenang. Hasil ciptaan Rahim Gochin Abdullah (ni kawan yang duduk kat Jepun.) Kenapa logo ini yang dipilih? Sedangkan ada yang lebih cantik dan lawa. Cuba tengok bentuk bulat kat atas R tu? Itukan simbol rasmi untuk Blogger. So, inikan logo untuk blog, maka kenalah ada titlenya kan. Dan simbol kotak-kotak tu, entah betul ke tak, itu konon adalah tulisan braille (opps, betulkah ejaan tu?). Kemudian logo Blogger tu pula terarah kepada huruf R sebab nama Rafidah. Nama Rafidah adalah nama yang memang wujud dalam kad pengenalan. Inilah beberapa sebab, logo ini berjaya. hehehehe....

Tahniah! Tahniah! Tahniah! kepada kengkawan yang sudi nak buat aktiviti ini dengan diri korang sendiri. Sayangnya, tak ada gambar ketika mereka tengah reka logo ini kan... Ish...ish...ish...

No comments:

Post a Comment